#ACEDESIGURANȚĂ, un spectacol-instalație jucat simultan pe TikTok și în patru teatre din țară

#ACEDESIGURANȚĂ, un spectacol-instalație jucat simultan  pe TikTok și în patru teatre din țară
18-01-2022

„#acedesiguranță” este o producție teatrală care are la bază o serie de narațiuni, într-o structură dramaturgică cu mai multe ramificații, create prin mijloace video. Povestea are în centru un grup de șapte liceeni, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, care lansează #acedesiguranță, o mișcare ce urmărește să dea voce pe TikTok adolescenților și experiențelor lor.

Reuniți pe platforma TikTok, cei șapte adolescenți abordează teme relevante pentru lumea tinerilor din România de azi: anxietate, identitate, autocunoaștere, educație, relații, vulnerabilitate sau izolare.

Spectacolul-instalație presupune ca spectatorii să fie împărțiți în grupuri mai mici, fiecare mergând în câte un spațiu în care un actor va ghida publicul într-o călătorie intensă spre această poveste ce se desfășoară în universul TikTok

La Teatrul de Stat Constanța, „ghidarea” spectatorilor va fi realizată de actorii Ecaterina Lupu, Florin Aioane, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Cătălina Mihai, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Cristiana Luca.

Sub umbrela acestui hashtag se vor reuni atât clipurile deja produse împreună cu ei în ultimele luni, cât și cele ale altor utilizatori de pe TikTok, care sperăm să se identifice cu mișcarea lansată de adolescenții din proiectul nostru. Pe lângă relevanța socială, un astfel de demers permite și explorarea unor mijloace teatrale inedite, care îmbină storytelling-ul cu dimensiunea performativă a TikTok-ului.

Miza e cu atât mai importantă în condițiile în care TikTok modifică gradual (o parte din) lumea în care trăim, lucru devenit tot mai vizibil odată cu izbucnirea pandemiei. Adaptându-se la noile tehnologii, teatrul poate să oglindească și să filtreze aceste transformări”, spune regizorul Bobi Pricop .

Dramaturgia spectacolului „#acedesiguranță” este semnată de Ionuț Sociu, scenografia îi aparține Oanei Micu, muzica și coregrafia sunt realizate de Eduard Gabia, iar de imagine și montaj este responsabil Iustin Șurpănelu.

Teatrul de Stat Constanța trece printr-o situație dificilă, în contextul în care nu mai avem un spațiu în care să programăm reprezentațiile, sala de spectacole fiind obiectul unui proiect de reabilitare. Din cauza incertitudinii generate de situația prezentată mai sus, locația și orele la care se va desfășura duminică premiera în Constanța vor fi anunțate joi, 20 ianuarie 2022 pe pagina de internet precum și pagina de Facebook și contul de Instagram ale Teatrului de Stat Constanța.

Mulțumim publicului pentru susținere și vă așteptăm cu drag la acest spectacol-instalație, eveniment inovativ pe scena culturală națională.