Știri

TEATRUL DE STAT CONSTANȚA OBȚINE UN PREMIU UNITER, pentru al doilea an consecutiv

10-07-2022

La Gala UNITER 2022, cea de-a 30-a ediție, desfășurată în 4 iulie, la Bistrița,  în prezența celor mai importante personalități din teatrul românesc – regizori, actori, scenografi, producători etc., Teatrul de Stat Constanța a obținut PREMIUL UNITER PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV / TELEPLAY, acordat spectacolului „ZIUA Z”.

 

Citeste mai mult

SEAS - STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI CONSTANȚA - PROGRAM

21-06-2022

Teatrul de Stat Constanța organizează, timp de opt săptămâni, în lunile iulie și august, Stagiunea Estivală a anului 2022, al cărei finanțator este Consiliul Județean Constanța, iar partener principal – Primăria Constanța. 

Iată programul complet al stagiunii:

Citeste mai mult

Cătălina Mihai - Premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul Buzău Iubeşte Teatrul

20-06-2022

Actriţa Teatrului de Stat Constanţa, Cătălina Mihai, a fost premiată sâmbătă, cu doar o zi înaintea de împlinirea vârstei de 25 de ani, la Festivalul „Buzău Iubeşte Teatrul”. Ea a obţinut Premiul pentru Cea mai bună actriţă, pentru rolul Izzy din spectacolul „Universuri paralele”, de David Lindsay-Abaire, regia Radu Iacoban, care a  fost prezentat publicului buzoian în 16 iunie.

Citeste mai mult

În curând: SEAS - STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI, Constanța, 7 iulie – 31 august 2022

16-06-2022

După încheierea, cu două premiere importante, a stagiunii teatrale 2021 – 2022, Teatrul de Stat Constanţa se află într-o perioadă de participări la festivaluri naţionale şi internaţionale, dar şi de pregătire a stagiunii estivale, care, anul acesta, va fi un adevărat regal cultural, cu peste 40 de spectacole invitate din toată ţara, precum și spectacole din repertoriul propriu, concerte, expoziții şi altele.

Citeste mai mult

REPREZENTAȚIILE TSC SE DEFĂȘOARĂ LA NOUA SALĂ STUDIO

15-03-2022

Reprezentațiile Teatrului de Stat Constanța se desfășoară la noua Sală Studio, care se află foarte aproape de clădirea teatrului, la circa 50 de metri.

Adresa este Strada Ion Lahovari nr. 2A - pe una dintre străduțele care dau în bulevardul Ferdinand, aproape vizavi de clădirea în care TSC și-a desfășurat activitatea până în toamna anului trecut (acum este în renovare). 

 

Citeste mai mult

Teatrul de Stat Constanța – în turneu în capitală

09-02-2022

În weekend-ul care urmează, Teatrul de Stat Constanța a programat un turneu în capitală. Datorită generozității și solidarității colegilor de la Teatrul Municipal „L.S. BULANDRA”, TSC, care în acest moment nu mai dispune de un spațiu pentru reprezentații în Constanța, va putea prezenta publicului bucureștean două spectacole: „Maria Tănase. O poveste” - vineri, 11 februarie, de la ora 19:00 și „8 TAȚI” – duminică, 13 februarie, de la ora 19:00.

Citeste mai mult

#ACEDESIGURANȚĂ, un spectacol-instalație jucat simultan pe TikTok și în patru teatre din țară

18-01-2022

Duminică, 23 ianuarie 2022, se lansează „#acedesiguranță”,un eveniment inedit, un spectacol-instalație în regia lui Bobi Pricop, care va fi programat simultan în patru teatre din țară, respectiv la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanța și Teatrul de Nord Satu Mare. Spectacolul se adresează în principal adolescenților.

De o noutate absolută, spectacolul este conceput să funcționeze pe două planuri: într-o sală de teatru, sub forma unei instalații performative, și online, pe rețeaua de socializare TikTok.

Citeste mai mult

Teatrul de Stat Constanța a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor

18-01-2022

Teatrul de Stat Constanța a fost distins, la peste 70 de ani de la înființare, cu Ordinul Național Meritul Cultural în grad de Comandor.

Iată textul decretului prezidențial:

„Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, în semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă generațiile de slujitori ai scenei, dând viață unui număr însemnat de personaje și contribuind, pe această cale, la progresul artei teatrale românești, Președintele României decretează: Se conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D „Arta spectacolului”, Teatrului de Stat Constanța”.

Citeste mai mult

5 premiere, 4 premii, zeci de reprezentații la sediu, participări la festivaluri și turnee, proiecte în curs de realizare

18-01-2022

Deși instituțiile de spectacole și concerte au fost greu încercate din cauza pandemiei și au avut activitatea cu publicul restricționată prin limite și condiții impuse de lege, Teatrul de Stat Constanța a avut un an 2021 bogat în premiere, premii, turnee și participări la festivaluri.

 

Citeste mai mult

Teatrul de Stat Constanța în turneu în capitală

10-11-2021

În weekend-ul 12 - 14 noiembrie, Teatrul de Stat Constanța este în turneu în capitală, cu două spectacole: „Jocuri în curtea din spate” și „Doi tineri din Verona”.

Citeste mai mult