NOCTURNELE DE MUZICĂ ȘI POEZIE DOBROGEANĂ – PRIMELE DOUĂ EDIȚII, VARA 2021

NOCTURNELE DE MUZICĂ ȘI POEZIE DOBROGEANĂ – PRIMELE DOUĂ EDIȚII, VARA 2021
01-09-2021

În 17 și 31 august 2021 s-au desfășurat primele două ediții ale evenimentului „Nocturne de muzică și poezie dobrogeană”, organizat de Teatrul de Stat Constanța în parteneriat cu Asociația KULTurale, în cadrul stagiunii estivale „Serile de vară ale TSC”.

În curtea din spate a teatrului, în răcoarea plăcută a serilor de vară, publicul s-a întâlnit cu muzica de calitate, cu poezia dobrogeană recitată de actorii teatrului, dar și cu poeți în carne și oase.

În prima ediție, Gheorghiță Tănase, prim-violoncelist al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, a interpretat bucăți muzicale de Ceaikovski, Saint-Saëns, Alexander Arutiunian și Constantin Dimitrescu, iar în ultima zi a lui august ne-am delectat pe ritmuri de jazz cu vocalista Ioana-Teodora Spînu, acompaniată de contrabasistul Michael Acker.

Prima ediție a fost dedicată poeților Vasile Petre Fati, Mircea Țuglea și Bogdan Ghiu, iar cea de-a doua - poeților  Jean Lorin Sterian, George Vasilievici, Amelia Stănescu şi Iulia Pană, ultimele două fiind și reprezentantele asociației KULTurale.

Actorii TSC care și-au asumat sarcina de a transmite publicului emoția, ritmul și semnificațiile liricii dobrogene din diferite etape de creație au fost Dana Dumitrescu, Georgiana Mazilescu, Dan Cojocaru, Andu Axente, Cristina Oprean, Laura Crăciun, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu.

Invitații de onoare ai celor două ediții au fost poeții Bogdan Ghiu și Jean Lorin Sterian.