News

Spectacol accesibilizat pentru persoane cu deficiențe de auz

22-03-2023

Accesul la cultură este garantat de Constituția țării pentru TOȚI cetățenii. Începând cu acest weekend, Teatrul de Stat Constanța va programa cel puțin o reprezentație în fiecare lună, accesibilizată pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Read more

Teatrul de Stat Constanța, PATRU nominalizări la premiile UNITER

14-03-2023

Astăzi au fost anunțate public nominalizările pentru Premiile Galei UNITER 2023 cele mai importante premii din teatrul românesc. Pentru prima dată în istoria sa, Teatrul de Stat Constanța are PATRU NOMINALIZĂRI, după ce, în cei doi ani precedenți, a avut câte două nominalizări și câte un premiu.

Read more

Sexual abuse DEBATE in theatre following 'Games in the Backyard'

10-03-2023

Elevi, părinți, profesori, actori au discutat aproape două ore după reprezentația de ieri, 9 martie, a spectacolului „Jocuri în curtea din spate” de la Teatrul de Stat Constanța – Sala Studio.

Read more

Highway to the theatre

06-03-2023

Constanța State Theatre initiated the „Highway to the theater”, a project through which for a day, the seaside city offers its visitors a complex cultural experience.

Inspired by similar projects initiated by theaters from Craiova and Sf. Gheorghe, Constanța State Theater developed the initial idea of bringing people from outside of the town, by adding a visit to the Constanța Art Museum and a guided tour in the Peninsula.

 

Read more

PROMETEU'22, la festivalul Finisterra din Porto!

17-02-2023

Festivalul Finisterra, organizat de Teatrul Național São João din Porto și UTE în perioada 27 ianuarie-25 februarie, reprezintă punctul culminant al proiectului Catastrofă inițiat de Uniunea Teatrelor din Europa. După  reprezentarea spectacolelor în teatrele tuturor partenerilor, publicul portughez va putea vedea, timp de cinci weekend-uri consecutive, coproducțiile internaționale create în cadrul proiectului.

Read more

TSC deschide anul 2023 cu premiera spectacolului „Logodnă relativă”, regia Iulian Enache

07-02-2023

Teatrul de Stat Constanța deschide anul 2023 cu PREMIERA spectacolului „LOGODNĂ RELATIVĂ”, în regia lui Iulian ENACHE, pe 4 și 5 februarie, la Sala Studio a TSC, pe Ion Lahovari 2A.

Read more

Prometeu 22: cele două seri de premieră la Constanța ale acestui spectacol eveniment coproducție internațională, au fost un succes!

07-02-2023

În 26 și 27 ianuarie, a avut loc la Constanța, în sala Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, premiera spectacolului eveniment „Prometeu 22”, coproducție a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, Teatrul de Stat din Constanța, SNT Drama Ljubljana.

Read more

Teatrul de Stat Constanța - bilanț și gânduri pentru anul următor

20-12-2022

La sfârșitul unui an greu, cu multe proiecte reușite, echipa Teatrului de Stat Constanța transmite spectatorilor cele mai sincere mulțumiri pentru fidelitate, pentru aplauze și pentru reacțiile care ne ajută să ne evaluăm și să ne construim proiectele astfel încât să fie cât mai interesante, cât mai utile și cât mai valoroase pentru comunitate.

De asemenea, mulțumim jurnaliștilor, care reprezintă cea mai directă legătură între noi și public și care ne-au sprijinit în transmiterea informațiilor, ne-au urmărit și ne-au apreciat.

Nu în ultimul rând, mulțumim finanțatorilor – Consiliul Județean Constanța –, care ne-au pus la dispoziție bugetul necesar pentru realizarea proiectelor.

Datorită unei echipe artistice, tehnice și administrative valoroase, dar și datorită tuturor celor menționați mai sus, în cursul anului 2022, am avut următoarele reușite:

Read more

Constanța State Theatre, participation in the INTERFERENCE International Theater Festival in Cluj and tour in Miercurea-Ciuc

07-12-2022

Two weeks ago, Constanța State Theater participated, with two performances, in one of the most important international theater festivals in Europe: INTERFERENCES, organised by the Hungarian State Theater in Cluj, recognized as one of the best theaters in Romania.

Read more

Toate reprezentațiile TSC se joacă la Sala Studio, pe str. Ion Lahovari, nr. 2A.

29-11-2022

Toate reprezentațiile Teatrului de Stat Constanța se joacă la Sala Studio a Teatrului, pe strada Ion Lahovari, nr. 2A. Sediul Teatrului de Stat Constanța se află într-un proces de reabilitare termică şi electrică, pe fonduri europene.

Read more