Sexual abuse DEBATE in theatre following 'Games in the Backyard'

Sexual abuse DEBATE in theatre following 'Games in the Backyard'
10-03-2023

Elevi, părinți, profesori, actori au discutat aproape două ore după reprezentația de ieri, 9 martie, a spectacolului „Jocuri în curtea din spate” de la Teatrul de Stat Constanța – Sala Studio.

Dezbaterea, la care au participat peste 100 de spectatori, a fost moderată de Emil Tatu, avocat și realizator TV.

Temele puse în discuție, legate de ceea ce spectatorii tocmai văzuseră pe scenă, au fost abuzul sexual asupra adolescentelor, comportamentul libertin al tinerilor și cauzele lui psihologice, gradul de vinovăție al agresorilor, dar și al victimei, modalități de prevenire a violului, educația primită din familie atât de fete, cât și de băieți, condițiile care favorizează abuzul sexual și multe altele.

Întrebările și remarcile au fost extrem de numeroase, arătând interesul enorm pentru aceste teme în rândurile tuturor celor care sunt sau ar putea fi afectați de ele.

Spre surprinderea multora, APROAPE TOȚI cei prezenți au arătat, prin ridicarea mâinilor, că aveau cunoștință de cel puțin un caz real de abuz sexual, ceea ce arată dimensiunea problemei în comunitatea noastră.

Teatrul de Stat Constanța va mai organiza astfel de dezbateri și îi așteptăm pe toți liceenii din Constanța să vadă spectacolul „JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE”, care îi va pune pe gânduri și îi va face să tragă concluzii folositoare pentru viețile lor.