Constanta State Theatre, among the UNITER prizes winners, again

Constanta State Theatre, among the UNITER prizes winners, again
28-05-2024

De patru ani, nicio Gală UNITER nu trece fără ca numele Teatrului de Stat Constanța și titlurile spectacolelor montate pe scena constănțeană să fie menționate, atât la anunțarea nominalizărilor, cât și la decernarea premiilor.

La Gala UNITER 2024, care s-a desfășurat ieri, 27 mai, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, Teatrul de Stat Constanța a avut două nominalizări: Ramona Niculae la Premiul pentru Debut, rolul vizat fiind Crina din 10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia, regia Elena Morar și Gabriel Sandu, și Ștefan Mihai la Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar – rolul Cristi din același spectacol.

Ramona Niculae a câștigat Premiul pentru debut, oferit de regizorul Andrei Șerban, care a rostit un discurs de încurajare pentru toți debutanții din teatru, iar Ștefan Mihai își va trece în curriculum vitae această importantă nominalizare, alături de reputatul Miklós Bács – care a câștigat premiul, Emilian Oprea și Gabriel Răuță.

Pentru Teatrul de Stat Constanța este al patrulea an consecutiv în care obține nominalizări la Premiul pentru debut și al treilea premiu de acest fel câștigat: în anul 2021 a fost nominalizată și a câștigat premiul regizoarea Diana Mititelu (pentru Jocuri în curtea din spate), în anul 2022 a fost nominalizată regizoarea Irisz Kovacs (pentru 8 tați), iar anul trecut scenograful Theodor Niculae a primit nominalizarea și premiul (pentru Seaside Stories). Este un fapt care vorbește foarte elocvent despre felul în care TSC încurajează tinerii debutanți în profesiile dedicate teatrului.