D-butan-T: Pe aici se evadează... Alergați?!

D-butan-T: Pe aici se evadează... Alergați?!
marți, 03 octombrie 2023

Pe 3 octombrie, de la ora 19:00, vă invităm în Sala Studio a TSC, din strada Ion Lahovari nr. 2A, în cadrul festivalului-concurs D-butan-T, la spectacolul:

Pe aici se evadează...Alergați?!

– coregrafia Anca Stoica

 

Anca Stoica (1999) este performer și coregraf emergent, interesată de implicațiile sociale ale artei, al cărui limbaj se axează pe corpul grotesc, visceral și de scoaterea acestuia din contextul obișnuit. Anca Stoica a absolvit în anul 2023 Masterul de Artă Coregrafică, U.N.A.T.C. și Academia de Dans și Performance C.N.D.B.

Spectacolul „Pe aici se evadează...Alergați?!” e bazat pe ideea unui iad personal, un univers al coșmarului, aflat la limita dintre normal și patologic. Se explorează un corp al traumei, cu funcții de victimă și călău. Un vis distorsionat ce își are rădăcinile în caracterul performativ al traumei și constituie paradoxul inerent acesteia: trauma este un eveniment la limita dintre existența umană și imaginație.

Festivalul constă în selecția a cinci spectacole cu coregrafii remarcabile, ce vor fi prezentate atât pe scena Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe cât și pe cea a Teatrului de Stat Constanța.

Premiile de anul acesta reprezintă posibilitatea pentru doi tineri câștigători de a fi coregrafi pentru un spectacol montat la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe și un spectacol montat la Teatrul de Stat Constanța.


Coordonator: Conf.univ.dr. Liliana Iorgulescu
Scenograf : Ecaterina Tudosă
Coloana sonoră: CoH, Daniel Stănciucu, Felicia Atkinson, Kronos Quartet
Foto credit: David Mitran
Durata spectacolului 1h 15 minute, fără pauză.

Distribuția: Anca Stoica, Andreea Valean, Sofia Sitaru- Onofrei, Bianca Ardeleanu, Ada Anghel, Tamara Găgeatu, Andreea Vasilescu, Sergiu Diță, Dennis Ilie, Dorin Eremia