Știri

Teatrul de Stat Constanța - bilanț și gânduri pentru anul următor

20-12-2022

La sfârșitul unui an greu, cu multe proiecte reușite, echipa Teatrului de Stat Constanța transmite spectatorilor cele mai sincere mulțumiri pentru fidelitate, pentru aplauze și pentru reacțiile care ne ajută să ne evaluăm și să ne construim proiectele astfel încât să fie cât mai interesante, cât mai utile și cât mai valoroase pentru comunitate.

De asemenea, mulțumim jurnaliștilor, care reprezintă cea mai directă legătură între noi și public și care ne-au sprijinit în transmiterea informațiilor, ne-au urmărit și ne-au apreciat.

Nu în ultimul rând, mulțumim finanțatorilor – Consiliul Județean Constanța –, care ne-au pus la dispoziție bugetul necesar pentru realizarea proiectelor.

Datorită unei echipe artistice, tehnice și administrative valoroase, dar și datorită tuturor celor menționați mai sus, în cursul anului 2022, am avut următoarele reușite:

Citeste mai mult

Teatrul de Stat Constanța, participare la Festivalul Internațional de Teatru INTERFERENȚE din Cluj și turneu la Miercurea-Ciuc

07-12-2022

Acum două săptămâni, trupa Teatrului de Stat Constanța a participat, cu două spectacole, la unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de teatru din Europa: INTERFERENȚE, organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, recunoscut ca unul dintre cele mai bune teatre din România.

Citeste mai mult

Toate reprezentațiile TSC se joacă la Sala Studio, pe str. Ion Lahovari, nr. 2A.

29-11-2022

Toate reprezentațiile Teatrului de Stat Constanța se joacă la Sala Studio a Teatrului, pe strada Ion Lahovari, nr. 2A. Sediul Teatrului de Stat Constanța se află într-un proces de reabilitare termică şi electrică, pe fonduri europene.

Citeste mai mult

Anunț important! Reprezentații anulate sau reprogramate

03-11-2022

Cu regret vă informăm că Teatrul de Stat Constanța se află în imposibilitatea de a susține reprezentația programată vineri, 4 noiembrie, a spectacolului „8 TAȚI”, regia Irisz Kovacs, din cauza îmbolnăvirii unuia dintre actorii din distribuție.

Citeste mai mult

Teatrul de Stat Constanța deschide stagiunea 2022-2023 cu premiera spectacolului „Seaside Stories”, regia Radu Afrim

26-10-2022

Teatrul de Stat Constanța deschide stagiunea 2022 – 2023 cu PREMIERA spectacolului „SEASIDE STORIES”, în regia lui Radu AFRIM, programată în datele de miercuri 26 și joi 27 octombrie, de la ora 19:00.

Citeste mai mult

Premiu pentru Marian Adochiței, actorul TSC, la Festivalul Național de Comedie de la Galați ⁕ Cel mai bun actor într-un rol principal ⁕

17-10-2022

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, ediţia XXXIII, a revenit actorului Teatrului de Stat Constanţa Marian ADOCHIŢEI, pentru rolul Gaz din spectacolul „Goi puşcă” de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache. Juriul a fost alcătuit din cronicarul teatral Mihai Brezeanu, actriţa Tania Popa şi regizorul Radu Nica.

Citeste mai mult

Teatrul de Stat Constanța - Invitat la festivaluri de prestigiu

03-10-2022

În această perioadă, Teatrul de Stat Constanța pregătește premiera care va deschide stagiunea teatrală 2022 – 2023 și, tot în această perioadă, participăm la festivalurile și manifestările teatrale la care suntem invitați. Aceste participări la festivaluri reprezintă tot atâtea oportunități de a ne prezenta ca parte a mișcării teatrale din România și de a dobândi o perspectivă corectă, realistă asupra propriei activități, prin comparația cu cele mai bune spectacole din țară și prin raportarea la curentele actuale din teatru.

Citeste mai mult

Teatrul de Stat Constanța este din nou în selecția FNT - Festivalul Național de Teatru!

22-09-2022

Spectacolul „8 TAȚI” de Tina Müller, regia Irisz Kovacs, scenografia Theodor Niculae, a fost selectat, anul acesta, la FNT - Festivalul National de Teatru / The National Theatre Festival, la categoria 𝐈𝐒𝐓𝐎𝐑𝐈𝐈 𝐅𝐋𝐔𝐈𝐃𝐄: 𝐌𝐢𝐜𝐫𝐨-𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢. 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐢 𝐬𝐜𝐢𝐧𝐝𝐚𝐭𝐞. Tema Festivalului Național de Teatru 2022 este „Granițe fragile. Istorii fluide”.

Citeste mai mult

Program internațional de scenografie în cadrul Festivalului-concurs DbutanT, ediția a șaptea

22-09-2022

În săptămâna 19 - 24 septembrie 2022, la Ovidiu/Constanța, are loc Programul internațional de scenografie, etapa întâi a festivalului DbutanT. Tema propusă este METAMORFOZE, amintind de una dintre cele mai influente opere-rădăcină ale culturii occidentale, Metamorphōsēs, a poetului latin relegat la Tomis, Publius Ovidius Naso. De asemenea, tema aleasă pune un accent sporit pe abordări ce evidențiază concepte de circularitate în artă și invită artiștii participanți și publicul la un dialog despre responsabilitate și sustenabilitate.

 

Citeste mai mult

SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului IULIE – AUGUST 2022

20-09-2022

SEAS 2022 - STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI, un eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța și finanțat de Consiliul Județean Constanța, s-a desfășurat în lunile iulie și august ale anului 2022.

„SEAS - STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI, iulie-august 2022” este un proiect conceput pentru a transforma Constanța într-o adevărată capitală a culturii în perioada verii. Dorim să oferim constănțenilor, dar și turiștilor care aleg litoralul românesc, șansa de a vedea o selecție variată de spectacole de teatru și muzică produse de instituții culturale din întreaga țară. SEAS va contribui la îmbogățirea imaginii Constanței în vârf de sezon estival”  spunea Erwin Șimșensohn, directorul general al Teatrului de Stat Constanța, la începutul stagiunii.

SEAS 2022 a fost un adevărat regal cultural, cu 41 de reprezentații care au avut loc la Teatrul de Vară Soveja, pe scena special amenajată în Parcul Arheologic din centrul orașului și pe Faleza de la Cazino.

Citeste mai mult