SEAS 2024: Antologia dispariției

SEAS 2024: Antologia dispariției
joi, 15 august 2024

Spectacolul Antologia dispariției, producție a Teatrului Național ”Vasile Alecsandri” din Iași, se joacă pe 15 august, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în cadrul SEAS 2024.

E un joc de care nu mă mai satur jocul ăsta în care pun laolaltă texte ieșite din talentul unor scriitori care – aparent – nu au nimic în comun. Am primit multe texte în care apărea dispariția. Apărea și dispărea. Am rămas la textele în care dispariția persistă. Am stat cu actorii zile lungi la sortat de proză scurtă. Acum suntem posesorii unei colecții de dispariții. Cele mai frumoase dispariții. Cine are nevoie de ea?
De la cea mai sumbră dispariție (viața unei fetițe într-un sat din nord-estul României) până la cea mai absurd-datată (dispariția unor pipote ceaușiste în burta unor cetățene) antologia pe care o alcătuim sub ochii spectatorilor poate să anticipeze, să provoace nostalgii, poate să bântuie și poate să-i descurajeze pe fanii palpabilului când li se spune că doar amintirea ne salvează de la dispariție. (Radu Afrim)


Autor: după proză feminină contemporană de Ștefania Mihalache, Anca Vieru, Lorina Bălteanu, Ruxandra Burcescu, Lavinica Mitu, Simona Popescu
Scenariu, regie, univers sonor, filmări: Radu Afrim
Asistent regie: Anamaria Rusu
Scenografie (decor/costume): Cosmin Florea
Coregrafie: Alice Veliche
Pregătire și aranjament muzical: Diana Roman
Video-proiecție, filmări, mapping: Mihai Nistor
Light-design: Cristian Niculescu
Durata spectacolului: 3h30, cu pauză

Distribuția: Ada Lupu, Pușa Darie, Ionuț Cornilă, Livia Iorga, Diana Roman, Mălina Lazăr, Horia Veriveș, Daniel Busuioc, Răzvan Conțu, Andrei Sava, Cosmin Maxim, Dumitru Năstrușnicu, Georgeta Burdujan, Diana Vieru, Octavian Păun, Luca Gumeni, Anamaria Rusu, Andreea Stratulă, Marian Stavarachi, Ioana Aciobăniței

Biletele se pot achiziționa de pe mySTAGE.ro sau de pe Bilet.ro.