SEAS 2024: Prenumele

SEAS 2024: Prenumele
duminică, 21 iulie 2024

Spectacolul Prenumele, producție a Ateneului Național din Iași, se joacă pe 21 iulie, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, în cadrul SEAS 2024.

Mult premiata piesă „Prenumele”, aparținând autorilor francezi Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patellière a văzut lumina scenei în întreaga lume, iar ecranizarea filmului cu același titlu a fost recompensată cu cinci nominalizări la premiile Cesar, în anul 2013.
Spectacolul „Prenumele” este o comedie de situații bine conturate, care reușește să atingă anumite probleme sociale și politice, satirizând societatea contemporană. Subiectul gravitează în jurul prenumelui viitorului nou-născut, similar cu al unui personaj controversat din istorie și generează un adevărat conflict de familie. În urma unei glume, se declanșează o cascadă de situații comice, dezvăluind o serie de secrete care pun la grea încercare relația de prietenie dintre personaje. „Prenumele”, o comedie spumoasă, evidențiază subtil drama pe care o trăiește fiecare protagonist în parte, punând în prim plan râsul, un medicament gratuit care se eliberează fără prescripție medicală. Râsul, un instrument contagios, este cel mai bun remediu pentru o situație de criză.


Autor: după ”Le prénom” de Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patellière
Traducere: Gabriela Groza
Regie: Radu Ghilaș
Scenografie (decor): Olga Gonobolina și Cătălin Târziu
Scenografie (costume): Alina Dincă-Pușcașu
Aranjament muzical: Radu Ghilaș
Lumini și videoproiecție: Cristi Bortoș
Asistenți regie: Erica Moldovan și Alexandra Paftală
Durata spectacolului: 1h30, fără pauză

Distribuția: Marius Manole, Erica Moldovan, Dumitru Florescu, Codrin Dănilă, Cezara Fantu, Alexandra Paftală, Mălina Balcan, Florin Gorgos

Biletele se pot achiziționa de pe mySTAGE.ro sau de pe Bilet.ro.