Cătălina Mihai - Premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul Buzău Iubeşte Teatrul

Cătălina Mihai  - Premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul Buzău Iubeşte Teatrul
20-06-2022

Actriţa Teatrului de Stat Constanţa, Cătălina Mihai, a fost premiată sâmbătă, cu doar o zi înaintea de împlinirea vârstei de 25 de ani, la Festivalul „Buzău Iubeşte Teatrul”. Ea a obţinut Premiul pentru Cea mai bună actriţă, pentru rolul Izzy din spectacolul „Universuri paralele”, de David Lindsay-Abaire, regia Radu Iacoban, care a  fost prezentat publicului buzoian în 16 iunie.

Imediat după spectacol, Cătălina s-a întors la Cluj Napoca unde repetă pentru o coproducție a Teatrului de Stat Constanța cu Teatrul Maghiar de Stat din Cluj Napoca și Teatrul Național din Ljubljana – Slovenia, în regia lui Tompa Gabor, aşa încât premiul său a fost ridicat de colegul de distribuţie din „Universuri paralele”, actorul Lucian Iftime, care a transmis mulţumirile Cătălinei.

„Universuri paralele” a avut premiera în 27 martie 2022 şi este despre drama unei familii care îşi pierde copilul, regizorul investigând cu meticulozitate, cu empatie și cu umor, profunzimile durerii și felul în care personajele implicate gestionează diversele ei faze.

Cătălina Mihai a absolvit  Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale din București - licență și master. A obținut, în 2020, premiul pentru TÂNĂRĂ SPERANȚĂ la Gala Premiilor GOPO (cele mai importante distincții din cinematografia românească) unde a fost nominalizată la două premii pentru rolul titular din filmul HEIDI.

De asemenea, a avut, în 2021, o nominalizare la Premiul UNITER pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, pentru rolul Speed din „Doi tineri din Verona”, regia Alexandru Mâzgăreanu, spectacol ce va avea o reprezentație în 27 iunie, în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Teatru de la Sibiu.

Pe scena TSC, Cătălina Mihai a debutat în rolul Dorine din „Tartuffe" și, pe lângă cele două spectacole menționate mai sus, joacă în impro-show-ul „Meciul de comedie”, dar și în spectacolul de la Teatrul Godot din capitală, preluat în repertoriul TSC, „Povestiri culese”, în care este partenera Maiei Morgenstern.

Tot alături de Maia Morgenstern, dar și de Marius Manole, joacă pe scena Naționalului bucureștean, în „Casa de la țară”, regia Claudiu Goga.