Prometeu 22: cele două seri de premieră la Constanța ale acestui spectacol eveniment coproductie internațională, au fost un succes!

Prometeu 22: cele două seri de premieră la Constanța ale acestui spectacol eveniment coproductie internațională, au fost un succes!
07-02-2023

În 26 și 27 ianuarie 2023, în sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, pusă la dispoziție, pentru această ocazie, de conducerea instituției, publicul nostru constănțean a avut ocazia să vizioneze premiera la Constanța a spectacolului PROMETEU '22 – coproducție Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, Teatrul de Stat Constanța, Teatrul Național de Dramă din Ljubljana, spectacol care se joacă în patru limbi: română, maghiară, slovenă, engleză, cu supratitrare în limba română. Spectacolul este o adaptare după Eschil de Ágnes Kali și Gábor Tompa, în regia lui Gábor Tompa, regizor secund Erwin Șimșensohn. Actorii TSC pe care i-ați putut vedea în acest spectacol, alături de actorii maghiar și sloveni, sunt Mirela PANĂ, Florin AIOANE, Ecaterina LUPU, Cătălina MIHAI și Dana DUMITRESCU. 

Ambele seri de premieră s-au jucat cu sala plină. 

Regizorul Gábor Tompa, prezent și el la premiera de la Constanța, a ținut un discurs întregii echipe și a tuturor celor prezenți (în engleză): „Sunt foarte fericit că am ajuns în faza a treia a proiectului nostru. Consider că cel mai mare câștig al acestui proiect, au fost, și sunt prieteniile create. Așa ar trebui construită Europa, prin prietenii. Vă mulțumesc foarte mult! Noroc!”

În luna februarie 2023, spectacolul PROMETEU 22 va participa la Festivalul Internațional de Teatru Finistera din orașul Porto (Portugalia), festival organizat de Uniunea Teatrelor din Europa, și va avea două reprezentații, în datele de 10 și 11 februarie, la Teatrul  São João.

Vă mulțumim că ați fost alături de noi!