Toate reprezentațiile TSC se joacă la Sala Studio, pe str. Ion Lahovari, nr. 2A.

Toate reprezentațiile TSC se joacă la Sala Studio, pe str. Ion Lahovari, nr. 2A.
29-11-2022

Toate reprezentațiile Teatrului de Stat Constanța se joacă la Sala Studio a Teatrului, pe strada Ion Lahovari, nr. 2A. Sediul Teatrului de Stat Constanța se află într-un proces de reabilitare termică şi electrică, pe fonduri europene.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de execuția lucrărilor de reabilitarea termică a clădirii cât și a lucrărilor recomandate de studiile de specialitate preluate în Proiectul Tehnic, în scopul creșterii eficienţei energetice a acesteia, precum și al reducerii costurilor de întreținere a clădirii, creând în același timp condiții specifice nivelului țărilor membre ale Uniunii Europene.

Proiectul se derulează prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 3 - „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon“. 

Teatrul de Stat Constanța a inaugurat pe 12 martie 2022 noua Sală Studio a TSC. Această sală este concepută pe modelul „black box theatre”, o structură adaptabilă care, deși are dimensiuni reduse, este foarte atractivă pentru creatorii de teatru tocmai prin libertatea pe care o oferă în aranjarea spațiului precum și datorită intimității date de proximitatea actorilor față de spectatori.

Din acest ultim motiv, că distanţa dintre public şi scenă este foarte mică, aproape inexistentă, spectatorilor care ajung după ora de începere a spectacolului nu li se va permite intrarea în sală, pentru că ar deranja atât artiştii cât şi publicul. Biletele îşi pierd valabilitatea după începerea spectacolului.

Vă mulţumim pentru înţelegere!