SEAS 2024: Don Quijote

SEAS 2024: Don Quijote
joi, 22 august 2024

Spectacolul Don Quijote, producție a Operei Comice pentru Copii din București, se joacă pe 22 august, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, în cadrul SEAS 2024.

Hidalgo Alonso Quijano, pe numele său adevărat, este un împătimit al romanelor cavalerești, fără să rateze vreo seară pentru a se cufunda în lectură. Cărțile citite l-au făcut să fie un om mai bun, care își dorește să-i ajute pe cei nevoiași și lipsiți de apărare. Împins de nobilul său țel, dar și de dorința de a o găsi pe frumoasa Dulcineea de Toboso, plăsmuire a minții sale, eroul nostru își alege un nume de cavaler – Don Quijote, își poreclește iapa – Rosinanta, și-l convinge pe Sancho Panza, un vecin de-al său, să-i fie scutier și să plece în lume împreună.

Baletul „Don Quijote” este o poveste de care ne apropiem mereu, la orice vârstă. De fiecare dată, întâlnirea cu aceasta e diferită, e tot mai bogată în înțelesuri, deși mesajul rămâne, în esență, același. În varianta de spectacol pe care o propunem, am mers pe construcția baletului clasic, academic, prin folosirea celor mai cunoscute și îndrăgite fragmente din opera muzicală a lui Minkus. Alături de o echipă minunată – experimentata scenografă Adriana Urmuzescu și Antonel Oprescu, autorul colajului muzical – și mai ales împreună cu talentații noștri balerini, care dau viață personajelor din această poveste medievală, vă invităm să vă bucurați de o oră de muzică și culoare, în pași de dans. (Cătălin Caracaș)


Autor: balet de Ludwig Minkus, adaptare după romanul lui Miguel de Cervantes
Coregrafie, regie și adaptare: Cătălin Caracaș
Coregrafie clasică: Alexander Gorski, Marius Petipa
Scenografie: Adriana Urmuzescu
Aranjament muzical: Antonel Oprescu
Durata spectacolului: 1h10, fără pauză
Vârstă recomandată: +3 ani

Biletele se pot achiziționa de pe mySTAGE.ro sau de pe Bilet.ro.