Teatrul de Stat Constanța – în turneu în capitală

Teatrul de Stat Constanța – în turneu în capitală
09-02-2022

În weekend-ul care urmează, Teatrul de Stat Constanța a programat un turneu în capitală. Datorită generozității și solidarității colegilor de la Teatrul Municipal „L.S. BULANDRA”, TSC, care în acest moment nu mai dispune de un spațiu pentru reprezentații în Constanța, va putea prezenta publicului bucureștean două spectacole: „Maria Tănase. O poveste” - vineri, 11 februarie, de la ora 19:00 și „8 TAȚI” – duminică, 13 februarie, de la ora 19:00.

„Maria Tănase. O poveste”, regia și scenariul Carmen Lidia Vidu, este un spectacol care înfăţişează o versiune despre viaţa celebrei cântăreţe, cu aspecte ale personalităţii ei care sunt mai puţin cunoscute. Documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile şi amintirile ei, analogii cu Edith Piaf sau cu Frida Kahlo, toate alcătuiesc o imagine coerentă a unei femei superbe şi puternice. Actriţa şi cântăreaţa Mirela Pană interpretează rolul Mariei Tănase, acompaniată de pianista Elena Gatcin. Multimedia: Cristina Baciu, scenografie: Lăcrămioara Dumitraşcu.

Spectacolul a participat la turnee în Chișinău și București, iar actrița Mirela Pană a obținut Trofeul „Bacău Fest Monodrame“ 2021 pentru rolul Maria Tănase.

„8 TAȚI” de Tina Müller, traducerea Ciprian Marinescu, regia Irisz Kovacs, este un spectacol care tratează ludic, cu simțul umorului, adolescența, cu traumele ei. O poveste care vorbește despre singurătatea dureroasă a maturizării, despre ce înseamnă o familie și moștenirea traumei de la părinții noștri.

Este spectacolul de debut al regizoarei Irisz Kovacs, iar scenografia este realizată de Theodor Niculae, student la UNATC „I.L. Caragiale”. În distribuție: Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea, Andrei Bibire, Florin Aioane.

„8 TAȚI”a fost selectat pentru participarea la Festivalul – concurs Dbutant 2021, Irisz Kovacs obținând premiul pentru debut regizoral la secțiunea „Creație colectivă”.

Bilete pentru cele două reprezentații pot fi achiziționate online pe platforma Eventim, sau de la casa de bilete a Teatrului Bulandra:

https://www.eventim.ro/ro/bilete/maria-tanase-o-poveste-bucuresti-teatrul-bulandra-sala-liviu-ciulei-1272919/performance.html

https://www.eventim.ro/ro/bilete/8-tati-bucuresti-teatrul-bulandra-sala-liviu-ciulei-1272922/performance.html